Τρίτη, 25 Ιουν, 2024
Φεβρωνίας οσιομάρτυρος, Λογγίνου μάρτυρος και των 5 αδελφών αυτού, Προκοπίου νεομάρτυρος (1810).

15/04/09 Η Θεία λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων και το Ιερό Ευχέλαιο της Μ. Τετάρτης


Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Την πρωΐαν της Μεγάλης Τετάρτης ο Μακαριώτατος εχοροστάτησεν εις την θ. Λειτουργίαν των Προηγιασμένων Δώρων, τελεσθείσαν εις τον Πατριαρχικόν και Μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τη συμμετοχή αθρόου εκκλησιάσματος προσκυνητών.


Το Εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης ο Μακαριώτατος μετά των Αρχιερέων του Πατριαρχείου και του παρεπιδημούντος θεοφιλεστάτου χωρεπισκόπου Νεαπόλεως της Εκκλησίας της Κύπρου, κ. Πορφυρίου, ετέλεσε το μυστήριον του Αγίου Ευχελαίου δια τον αγιασμόν των συνωστισθέντων πολυπληθών προσκυνητών.


Εις τον χορόν των ψαλτών συνέδραμε ομάς ασκητών Αγιορειτών Πατέρων, παρεπιδημούντων εις τα Ιεροσόλυμα δια τας αγίας ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδος, οίτινες έψαλλον κατά το αγιορειτικόν μουσικόν ύφος, μεταδίδοντες κατάνυξιν εις πάντας τους συμμετέχοντας.


Εκ της ΑρχιγραμματείαςΗ τέλεση του μυστηρίου του ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο

Ο Μακαριώτατος αναγιγνώσκει τις ευχές του ιερού Ευχελαίου

Ο Μακαριώτατος χρίων τον Πατρ. Επίτροπο Μητροπολίτη Καισαρείας κ. Βασίλειο

Μονάζουσες στα Ιεροσόλυμα χρίονται έλαιο αγαλλιάσεως

Το πολυπληθές εκκλησίασμα ιστάμενο και εκτός του Ναού για το ιερό Ευχέλαιο

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 70 επισκέπτες.