Δευτέρα, 15 Απρ, 2024
Κρήσκεντος, Θεοδώρου του πρεσβυτέρου, Παυσολυπίου, Αναστασίας και Βασιλίσσης των μαρτύρων, Λεωνίδου ιερομάρτυρος, επισκόπου Αθηνών.

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Πρόγραμμα Προσκυνηματικής εκδρομής σε Καϊρο - Σινά - Αγίους Τόπους - Ιούλιος 2010


H Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Ρωμηοσύνη" διοργανώνει

 


Προσκυνηματική εκδρομή σε Κάιρο,
Όρος Σινά & Αγίους Τόπους

σε συνεργασία
με το γραφείο ταξιδίων Caravel Travel
Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310-235554, fax. 2310-228359Αναχώρηση : 03/07/10 Επιστροφή : 12/07/10


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


03/07 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 09.30 και αναχώρηση με πτήση της Aegean Airlines για Κάιρο. Άφιξη στο Κάιρο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με φαγητό. Διανυκτέρευση.

 

04/07 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΑΙΡΟ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΣΙΝΑ
Πρωινό. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Περνώντας από την περιοχή της Γκίζας, θα δούμε τις πυραμίδες του Χέοπα, Μυκερίνου, Χεφρίνου και την περίφημη Σφίγγα. Συνεχίζουμε για την Ι. Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο όρος Σινά. Διασχίζουμε υποθαλάσσια τη διώρυγα του Σουέζ για να περάσουμε από την Αφρική στην Ασία. Συνεχίζουμε δίπλα από την Ερυθρά Θάλασσα και περνώντας μέσα από μικρές πόλεις μπαίνουμε στην καρδιά της χερσονήσου του Σινά. Επίσκεψη στη γυναικεία Μονή Προφήτου Μωυσέως στη Φαράν. Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

05/07 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΣΙΝΑ
Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση από τους Σιναϊτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι - μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

06/07 ΤΡΙΤΗ: ΣΙΝΑ - ΕΙΛΑΤ - ΙΕΡΙΧΩ
Πρωινό και αναχώρηση για Τάμπα όπου και περνάμε τα σύνορα Αιγύπτου - Ισραήλ με τα πόδια και αλλάζουμε λεωφορείο. Στάση στη Νεκρά Θάλασσα και επίσκεψη (προαιρετικά) στο Ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη το απόγευμα στην Ιεριχώ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

07/07 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΙΕΡΙΧΩ - ΘΑΒΩΡ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΙΕΡΙΧΩ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό. Επιστροφή στην Ιεριχώ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

08/07 ΠΕΜΠΤΗ : ΙΕΡΙΧΩ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και μετάβαση στην Ιεριχώ όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Καθοδόν θα δούμε το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Πλησιάζοντας τα Ιεροσόλυμα στην πόλη της Βηθανίας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Διασχίζοντας το Όρος των Ελαίων μεταφορά στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

09/07 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου και θα μας δεχτεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος. Αρχίζοντας από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Το μεσημέρι τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10/07 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ
Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα δούμε το μοναστήρι του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας και την Ι. Μονή Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11/07 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη. Σας προτείνουμε επίσκεψη στα διάφορα μικρά μοναστήρια (Ι.Μ. Αγίου Χαραλάμπους, Ι. Μ. Μεγ. Παναγίας, Ι. Μ. Σεϊδανάγιας κ.α.). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12/07 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ
Πολύ νωρίς το πρωί (03:00), μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τελ - Αβίβ και αναχώρηση με πτήση της Aegean Airlines για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:15.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 970,00 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 290,00 €Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει :
• Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΚΑIΡΟ & ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ
• Φόρους αεροδρομίων.
• Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και ένα γεύμα.
• Διανυκτέρευση (1) στο Κάιρο.
• Διανυκτέρευση (2) στο όρος Σινά.
• Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ.
• Ελληνόφωνο ξεναγό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Φιλοδωρήματα (ξενοδοχείων - οδηγών).
• Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.
• Ενημερωτικά έντυπα.


Δεν περιλαμβάνει :
Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ποτά, αχθοφορικά, είσοδος στο Ενυδρείου του Εϊλάτ (17-20€) και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.


Παρατηρήσεις:
• Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ' άτομο.
• Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι τις 10/06/2010.
• Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 20/06/2010.
• Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
• Για ακυρώσεις έως ένα μήνα πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 15-20 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 15 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.


Καταθέσεις για προκαταβολή και εξόφληση μπορούν να γίνουν στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 210/396389-66
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 700-002101-084183

Δικαιούχος: ΜΑΝΤΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΝΤΟΥΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (κοινός)Πληροφορίες - Προγράμματα - Εγγραφές:
Στο γραφείο ταξιδίων Caravel Travel
Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310-235554 , fax. 2310-228359 www.caravel-travel.gr
Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 107 επισκέπτες.