Παρασκευή, 23 Φεβ, 2024
Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης, Πολυχρονίου μάρτυρος, Γοργονίας οσίας, Δαμιανού οσιομάρτυρος του εν Λαρίση (1586).

Η Ιερή εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας

4/4/2012 Ολοκλήρωση συμμετοχής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» στην Έκθεση «Nexus», 29-31/3-1/4/2012, MEC Παιανίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Έκθεση Πολιτιστικού, Θρησκευτικού & Εναλλακτικού Τουρισμού («NEXUS»), που πραγματοποιήθηκε από την 29η Μαρτίου 2012 μέχρι και την 1η Απριλίου 2012, στο MEC Παιανίας (Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο). Στην Έκθεση συμμετείχε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στο περίπτερο Β2, το οποίο και επισκέφθηκαν αρκετοί επισκέπτες και εκθέτες.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στα εγκαίνια της Έκθεσης, τα οποία έλαβαν χώρα την Πέμπτη 29 Μαρτίου παρευρέθηκαν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ’ ο από Φωτικής, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Γραμματέας αυτής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος με τη συνοδεία τους. Από τον πολιτικό κόσμο τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης και η Βουλευτής Ζακύνθου κ. Μαρία Κλαυδιανού.  

Στην Έκθεση, μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κρατικοί φορείς Εξωτερικού, Περιφέρειες, Δήμοι, Επιμελητήρια, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Καταλύματα, Εναλλακτικός Τουρισμός (Αγροτουρισμός, Καταδυτικός, Ιατρικός, Αθλητικός, Ορειβατικός κ.α.), Μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Επιχειρήσεις Εκκλησιαστικών Ειδών και Επιχειρήσεις Παραδοσιακών Προϊόντων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» σε Διεθνή Έκθεση, όπου προβαίνει στην παρουσίαση των δράσεών της στις οποίες περιλαμβάνονται:

Α. Η διαδικτυακή προβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Β. Η διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων

Γ. Η έκδοση συγγραμμάτων

Δ. Η σύσταση και λειτουργία δικτυακών εγχειρημάτων, όπως το «Ράδιο Ρωμηοσύνη» και το «Ρωμηοσύνη TV»

Ε. Η πραγματοποίηση προσκυνηματικών εκδρομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κ.ά.

Η Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» παρουσίασε τη δράση της στο ευρύ κοινό, που αφορά στην πολύπλευρη αρωγή της προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Η ενημέρωση των επισκεπτών εστιάστηκε στα εξής:

Α. Τη γραμματειακή υποστήριξη του επισήμου ιστοχώρου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων www.jerusalem-patriarchate.info και της Πύλης Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων www.jp-newsgate.net, σύμφωνα με την οποία προβαίνει στη διαβίβαση και αναμετάδοση της Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Τύπο, τόσο σε πολυτονική, όσο και σε μονοτονική μορφή.  Στην ετήσια επικαιροποίηση του επισήμου Ιστοχώρου με νέα στοιχεία, τον εμπλουτισμό με φωτογραφικό υλικό και το συντονισμό της μετάφρασης της Ειδησεογραφίας, καθώς και των περιεχομένων του επισήμου Ιστοχώρου στην Αγγλική. Στην ανάρτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook της Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και επικαιροποίηση αυτής με νέα άρθρα. Την αποστολή του 15νθήμερου Newsletter εκ της Διευθύνσεως του Ιστοχώρου του Πατριαρχείου.

Β. Την οικοδόμηση και λειτουργία του Ιστοχώρου www.romiosini.org.gr με σκοπό την παρουσίαση και προβολή των Παναγίων Προσκυνημάτων και του έργου του Πατριαρχείου. Γίνεται αποστολή μηνιαίου Newsletter και ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα Μέλη της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» για όλες τις δραστηριότητες και τις τρέχουσες εκδηλώσεις. Γίνεται παρουσίαση των Παναγίων Προσκυνημάτων με ειδική πανοραμική απεικόνιση δια του ιστοχώρου της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», αναρτώνται νέα άρθρα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter των δραστηριοτήτων της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», ενώ επικαιροποιείται με νέο υλικό. Τη διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων και συμμετοχή σε Ημερίδες της Πολιτείας και των φορέων αυτής, την προβολή του έργου της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών στα Ιεροσόλυμα, τη διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών σε ετήσια βάση στην Αγία Γη, με σκοπό την ευλογία των συμμετεχόντων και την ενίσχυση των Παναγίων Προσκυνημάτων, καθώς και την προβολή της παγκόσμιας Ρωμηοσύνης, μέσα από την ανάρτηση αρθρογραφίας Ορθόδοξου πνευματικού περιεχομένου.

Γ. Τη λειτουργία των δικτυακών εγχειρημάτων «Ράδιο Ρωμηοσύνη» και «Ρωμηοσύνη TV».

Παράλληλα προβλήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Αναλυτικά:

Α. Η ολοκλήρωση του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Εβραϊκής

Β. Η επανέκδοση του βιβλίου «Ιστορία της Εκκλησίας Ιεροσολύμων» του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, καθώς και η έκδοση του βιβλίου «Ο τόπος της βαπτίσεως στον Ιορδάνη ποταμό» του Καθηγητού κ. Φωτίου Δημητρακόπουλου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Γ. Η έκδοση του περιοδικού «Νέα Σιών»

Δ. Η έκδοση διπλού CD με τα «Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου»

Ε.  Η διοργάνωση τριών Διεθνών Συνεδρίων, (1ο Διεθνές Συνέδριο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών 30-31 Μαΐου 2009, 2ο Διεθνές Συνέδριο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών 30 Μαΐου 2010, 3ο Διεθνές Συνέδριο στην Πάφο Κύπρου 10 Οκτωβρίου 2010)

Στ. Η διοργάνωση εκδήλωσης στην κεντρική Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την 10 Μαΐου 2011

Ζ. Η συμμετοχή στις δύο Διεθνείς Εκθέσεις «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα το 2010 και στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo της Θεσσαλονίκης το 2011)

Η. Η διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών στην Αγία Γη, αλλά και στην Ελλάδα.

Επίσης γινόταν προβολή των Πανσέπτων Προσκυνημάτων σε Πανοραμική απεικόνιση, μέσω του ιστοχώρου της www.romiosini.org.gr σε ειδική οθόνη, καθώς και video με αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις και δράσεις του φορέα. Επιπλέον μέσω του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, που είχε τοποθετηθεί σε περίοπτες θέσεις του περιπτέρου, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει το έργο και τις δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη».

Καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια του φορέα, Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, εργαζόμενοι της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», καθώς και εθελοντές αυτής, ενημέρωναν και πληροφορούσαν τους επισκέπτες του περιπτέρου, παρέχοντας ενημερωτικά έντυπα, φυλλάδια και κάρτες, ενώ τους διένειμαν τα 2 CD με τα «Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Το περίπτερο της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ’ ο από Φωτικής, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Γραμματέας αυτής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Αρχιμανδρίτες, Αρχιερείς και Ιερείς, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης, η Βουλευτής Ζακύνθου κ. Μαρία Κλαυδιανού και η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, ενώ πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη». Συνολικά ενημερώθηκαν 500 επισκέπτες, ενώ έγιναν 200 εγγραφές νέων Μελών, οι οποίοι εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές μας μέσω του Ιστοχώρου μας.

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Μητροπολίτες και Ιερείς πριν την έναρξη του Αγιασμού κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης

Από τον Αγιασμό που τελέστηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης

Από τον Αγιασμό που τελέστηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος απευθύνει χαιρετισμό

Επισκέπτες και προσκεκλημένοι παρακολουθούν τον Αγιασμό που τελέστηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού &Τουρισμού κ. Νικητιάδης κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια της Έκθεσης

Η  κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου με εργαζομένους στο περίπτερο της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη'

Η κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου με εργαζομένους στο περίπτερο του φορέα

Οι υπάλληλοι της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη' στο περίπτερο του φορέα

Οι υπάλληλοι της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη' στο περίπτερο του φορέα

Η εθελόντρια της Μ.Κ.Ο. 'Ρωμηοσύνη'  κ. Βασιλική Κουτσαμπέλα στο περίπτερο του φορέα

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 98 επισκέπτες.