Τετάρτη, 17 Ιουλ, 2024
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος.

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 9-13 Ιουλίου 2009

14/07/09 Ολοκλήρωση 1ης Προσκυνηματικής εκδρομής στους Αγίους Τόπους


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, που πραγματοποιήθηκε 9-13 Ιουλίου 2009 από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Ρωμηοσύνη" σε συνεργασία με το πρακτορείο "Κιτσάκης Τουρς".

Οι προσκυνητές κατά την ημέρα της άφιξής τους έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ΄ στην Αίθουσα του Θρόνου, ενώ είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να επισκεφθούν πλήθος Προσκυνημάτων, που σηματοδοτούν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό στους Αγίους Τόπους.

Το Σάββατο το βράδυ, 11/07/09, οι συμμετέχοντες στην Πορσκυνηματική εκδρομή παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. 

Την Κυριακή, 12/07/09, τελέστηκε προσκύνημα και προγραμματισμένη παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Εβραϊκής, ενώ ακολούθησε κέρασμα των προσκυνητών από τη Μοναχή Άννα.

Η συγκίνηση, το δέος και ο θαυμασμός για τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει η Αγιοταφιτική Αδελφότητα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να υποστηρίζουν τα Πανάγια Προσκυνήματα, ήταν συναισθήματα διάχυτα από όλους τους προσκυνητές.

εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη"Ο Μακαριώτατος προσφωνεί τους συμμετέχοντες στην Προσκυνηματική εκδρομή της Μ.Κ.Ο.

Αναμνηστική φωτογραφία του Μακαριωτάτου με τους προσκυνητές

Στο Δοχειό, εντός του Ναού της Αναστάσεως, με τον κ. Μητρόπουλο

Στο Σαραντάριο Όρος με τον π. Ιωάσαφ

Στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου Ιορδανίτου με τον Ηγούμενο π.Χρυσόστομο και τον Μητρ. Καπιτωλιάδος Ησύχιο

Οι προσκυνητές στον Ιορδάνη ποταμό

Με τον π. Επιφάνιο στην Μονή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Εβραϊκής με τη Μοναχή Άννα

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 138 επισκέπτες.