Παρασκευή, 21 Ιουν, 2024
Ιουλιανού του Ταρσέως, μάρτυρος και Αφροδισίου, Παχωμίου και Νικήτα του Νισυρίου (1732) των νεομαρτύρων.

Η εικόνα της Παναγίας της Δεξιάς

23/05/2011 Ολοκλήρωση συμμετοχής της "Ρωμηοσύνηs" στην Έκθεση "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" στη Θεσσαλονίκη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 16η Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», που έλαβε χώρα στον Εκθεσιακό χώρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, 15-18 Μαΐου 2011. Στην Έκθεση συμμετείχε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στο περίπτερο 8, το οποίο και επισκέφθηκαν Μέλη της από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και πλήθη κόσμου.

Η Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» παρουσίασε τη δράση της, που αφορά στην πολύπλευρη αρωγή της προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα Πανάγια Προσκυνήματα. Η ενημέρωση των επισκεπτών εστιάστηκε στα εξής:

α. τη Γραμματειακή υποστήριξη του επισήμου ιστοχώρου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων www.jerusalem-patriarchate.info και της Πύλης Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων www.jp-newsgate.net, σύμφωνα με την οποία προβαίνει στη διαβίβαση και αναμετάδοση της Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Εκκλησιαστικό Τύπο, τόσο σε πολυτονική, όσο και σε μονοτονική μορφή, διεκπεραιώνει την ηλεκτρονική αλληλογραφία και την επικοινωνία σχετικά με τα αιτήματα προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, προχωρεί στην ετήσια επικαιροποίηση του επισήμου Ιστοχώρου με νέα στοιχεία. Εμπλουτίζεται ταυτόχρονα με φωτογραφικό υλικό και ισχυροποιείται τεχνικά, ώστε να μεγιστοποιείται η δυναμική του Ιστοχώρου, συντονίζει τη μετάφραση της Ειδησεογραφίας, καθώς και των περιεχομένων του επισήμου Ιστοχώρου στην Αγγλική, γίνεται ανάρτηση στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook  της Ειδησεογραφίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και επικαιροποίηση αυτής με νέα άρθρα σε καθημερινή βάση.

β. Την οικοδόμηση και λειτουργία του Ιστοχώρου www.romiosini.org.gr με σκοπό την προβολή των Παναγίων Προσκυνημάτων και του έργου του Πατριαρχείου, σύμφωνα με την οποία  γίνεται αποστολή μηνιαίου Newsletter και ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα Μέλη της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» για όλες τις δραστηριότητες και τις τρέχουσες εκδηλώσεις, γίνεται παρουσίαση των Παναγίων Προσκυνημάτων με ειδική πανοραμική απεικόνιση δια του ιστοχώρου της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», αναρτώνται νέα άρθρα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook των δραστηριοτήτων της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», ενώ σε καθημερινή βάση επικαιροποιείται με νέο υλικό, τη διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων και συμμετοχή σε Ημερίδες της Πολιτείας και των φορέων αυτής, τη συνεχή και εντατική προσπάθεια για την αύξηση των εγγραφών φοίτησης μαθητών στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών στα Ιεροσόλυμα, την αποστολή ιερών σκευών προς τους Ιερούς Ναούς και Μονές του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τη διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών σε ετήσια βάση στην Αγία Γη, με σκοπό την ευλογία των συμμετεχόντων και την ενίσχυση των Παναγίων Προσκυνημάτων και την προβολή της παγκόσμιας Ρωμηοσύνης, μέσα από την ανάρτηση αρθρογραφίας Ορθόδοξου πνευματικού περιεχομένου.

Παράλληλα προβλήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, μεταξύ αυτών η ολοκλήρωση του Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Εβραϊκής, η επανέκδοση του βιβλίου «Ιστορία της Εκκλησίας Ιεροσολύμων» του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και η έκδοση του βιβλίου «Ο τόπος της βαπτίσεως στον Ιορδάνη ποταμό» του Καθηγητού κ. Φωτίου Δημητρακόπουλου, η έκδοση διπλού CD με τα «Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου», η διοργάνωση εκδήλωσης στην κεντρική Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων, η συμμετοχή στην Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, η διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών, καθώς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τα δικτυακά εγχειρήματα «Ράδιο Ρωμηοσύνη» και «Ρωμηοσύνη TV», η έκδοση του βιβλίου «Άγιος Γεώργιος Ρηγάτης», η έκδοση του περιοδικού «Νέα Σιών» και η οργάνωση νέων προσκυνηματικών εκδρομών στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη και στους Αγίους Τόπους (Ιούλιος 2011).

Καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια του φορέα Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, εργαζόμενοι της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», καθώς και εθελοντές αυτής, ενημέρωναν και πληροφορούσαν τους επισκέπτες του περιπτέρου, παρέχοντας ενημερωτικά έντυπα, φυλλάδια και κάρτες, ενώ τους διένειμαν τα 2 CD με τα «Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου», ως ευλογία εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Επίσης γινόταν προβολή των Πανσέπτων Προσκυνημάτων σε Πανοραμική απεικόνιση, μέσω του ιστοχώρου της www.romiosini.org.gr  σε ειδική οθόνη, καθώς και video με αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις και δράσεις του φορέα. Επιπλέον μέσω του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, που είχε τοποθετηθεί σε περίοπτες θέσεις του περιπτέρου, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει το έργο και τις δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»..

Το περίπτερο της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο τέως Υπουργός Πολιτισμού κ.κ. Ορφανός, ο τέως Υπουργός Αθλητισμού κ.κ. Ιωαννίδης, Αρχιμανδρίτες, Αρχιερείς και Ιερείς και αρκετοί Καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Ο αριθμός των εγγραφών, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται τόσο για την τρέχουσα Ειδησεογραφία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από την επίσημη Πύλη Ειδησεογραφίας αυτού, όσο και για τις δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» ανήλθε περίπου στις 500. 

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος στο περίπτερο της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» στην Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ». Διακρίνεται η κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, οι εργαζόμενοι της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» και η εθελόντρια κ. Σταυρούλα Αραμπατζίδου

Η κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου προσφέρει διπλό CD με τα «Εγκώμια εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου» στο Μητροπολίτη Θεσ/νίκης κ.κ. Άνθιμο. Διακρίνεται ο κ. Δ. Βάνης, Περιφ. Σύμβουλος του κ. Ψωμιάδη

Ο τέως Υπουργός Πολιτισμού κ. Ορφανός σε θερμό χαιρετισμό με την Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου στο περίπτερο του φορέα

Η Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Διακουμής, ο κ. Μιχαήλ Μουλαβασίλης και ο κ. Νικόλαος Κουτσουμπός στο περίπτερο της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» στην Έκθεση «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 66 επισκέπτες.