Τρίτη, 25 Ιουν, 2024
Φεβρωνίας οσιομάρτυρος, Λογγίνου μάρτυρος και των 5 αδελφών αυτού, Προκοπίου νεομάρτυρος (1810).

07/08/09 Η "Ρωμηοσύνη" στο 20ο Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας, στην Αρχαία Ολυμπία


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 20ο Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας, που πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή 2 Αυγούστου έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009, στην Αρχαία Ολυμπία, στον Πύργο Ηλείας, με θέμα «Ο Διαφωτισμός στην ελληνική και την ευρωπαϊκή παράδοση». Οι διοργανωτές, το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, τη Νομαρχία Ηλείας, τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Νέστορος και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κύπρου, πέραν του Συμποσίου, οργάνωσαν και την παράλληλη διεξαγωγή του τέταρτου δίγλωσσου Διεθνούς Σεμιναρίου ελληνικής φιλοσοφίας και πολιτισμού με θέμα «Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ως πηγή έμπνευσης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας».


Στο Συμπόσιο Φιλοσοφίας έλαβαν μέρος πολλοί πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι πραγματεύτηκαν σημαίνοντα και επίκαιρα θέματα, όπως την Ηθική και την Αισθητική, τον Κοινωνικό και Πολιτικό βίο, τη Θρησκεία και την Επιστημονική πρόοδο, την Ιατρική διάγνωση και θεραπεία, την Αρχαιολογία και το περιβάλλον.


Στο Συμπόσιο συμμετείχε η Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Ρωμηοσύνη", κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Θεολόγος - Φιλόλογος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας, Καθηγητή κ. Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη, καθώς και με τους λοιπούς Καθηγητές Πανεπιστημίου, επί θεμάτων επιστημονικών, αλλά και εθνικών, με ειδική αναφορά στο έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» και την αποστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο σύγχρονο, συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο. Επίσης συνεχάρη τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, κ. Γ. Αναγνωστόπουλο, για την πολύπλευρη δράση του.


Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 61 επισκέπτες.