Πέμπτη, 18 Ιουλ, 2024
Αιμιλιανού, Παύλου, Θέης μαρτ. Παμβώ οσίου.

30/01/09 H "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" στη Γιορτή των Γραμμάτων στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου


 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Γιορτή των Γραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009, στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση τίμησε ως βασικός ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ανατολικής Αφρικής κ. κ. Μακάριος.

 

Στη Γιορτή των Γραμμάτων το παρόν έδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ", δια της εκπροσώπου της, κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, Θεολόγου- Φιλολόγου. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Δρ. Χρίστος Νικολάου, Γενικός Διευθυντής των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

 

Οι παρευρισκόμενοι εκτός των άλλων, απήλαυσαν χορό και τραγούδι από ομάδα νέων της φυλής των Μασάι, μαθητών της Ορθοδόξου Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ'» η οποία τραγούδησε και έψαλλε ύμνους στην ελληνική γλώσσα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι μερικοί εκ των μαθητών μετά την αποφοίτηση τους από την Πατριαρχική Σχολή συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης επισημάνθηκε με έμφαση η ουσιώδης σχέση Εκκλησίας και Παιδείας και τονίστηκε ο καταλυτικός ρόλος του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνορθόδοξου στοιχείου σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Πανεπιστήμιο Κύπρου http://www.ucy.ac.cy/Greek/index.html

Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας http://www.greekorthodox-alexandria.org/

 

Εκ της Γραμματείας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 72 επισκέπτες.