Τετάρτη, 17 Ιουλ, 2024
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος.

Άποψη από την Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 20/06– 25/06/2013


6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 20/06– 25/06/2013
 

20/06 ΠΕΜΠΤΗ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

 Συγκέντρωση στις 08:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα. Πτήση για Τελ Αβίβ με τις Ισραηλινές Αερογραμμές. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 12:35 και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Καθοδόν επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Καθοδόν επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

21/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία. Πρώτη μας επίσκεψη στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρισκόταν και η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Αναχώρηση για την Ιεριχώ και στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

22/06 ΣΑΒΒΑΤΟ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΧΟΤΖΕΒΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ

 Αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη. Συνεχίζουμε για τον Ιορδάνη ποταμό και τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Επίσκεψη στην πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ)

 Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συνεχίζουμε για την Οδό Του Μαρτυρίου, το σπίτι της Βερονίκης, το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν βλέπουμε το Χωρίο των Ποιμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 24/06 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

 Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στην Βασιλική της Γεννήσεως. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα και ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

25/06 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

 Νωρίς το πρωί αναχωρούμε στις 02:00 για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση των Ισραηλινών Αερογραμμών στις 07:10 πετάμε για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:00.

  ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 750,00 Ευρώ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 100,00 Ευρώ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
• Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
• Φόρους αεροδρομίων.
• Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και ένα γεύμα στη Βηθλεέμ.
• Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
• Φιλοδωρήματα (οδηγούς & ξενοδοχεία).
• Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
• Αρχηγό – Συνοδό του Γραφείου μας.
• Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Μεταφορές προς/από αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ποτά, αχθοφορικά, οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
LY 542 20/06 ΑΘΗΝΑ - TEL AVIV 10:25-12:20 LY 541 25/06 TEL AVIV-ΑΘΗΝΑ 07:10-09:25

 Παρατηρήσεις:
• Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
• Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι τις 02/05/2013.
• Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 07/06/2013.
• Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
• Για ακυρώσεις έως 41 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
• Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 28/02/2013 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
• Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά. Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
• Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι κίτρινο (για ψωμί), κεριά, φάρμακα θυμίαμα, καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.

 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

Πληροφορίες - Προγράμματα - Εγγραφές:

Στο γραφείο ταξιδίων Caravel Travel

Κομνηνών 12, Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310-235554, fax. 2310-228359 www.caravel-travel.grPrint-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 146 επισκέπτες.