Παρασκευή, 21 Ιουν, 2024
Ιουλιανού του Ταρσέως, μάρτυρος και Αφροδισίου, Παχωμίου και Νικήτα του Νισυρίου (1732) των νεομαρτύρων.

Άποψη Ιεράς Μονής στο Άγιο Όρος

Απόψεις για το Άγιο Όρος - το Περιβόλι της Παναγιάς


«Το Άγιον τούτο Όρος είναι κιβωτός του ακραιφνούς Ορθοδόξου Μοναχικού ιδεώδους και ιερών παραδόσεων, ως αύται βιούνται δια μέσου των αιώνων, σάλπιγξ ανοθεύτου χριστιανικού πνεύματος, γαλήνιος λιμήν ταλαιπωρουμένων ψυχών, το δε όνομα αυτού προσφιλές και γλυκύ εις τα ώτα και εν ταις καρδίαις των Ορθοδόξων και παντός χριστιανού».

Οικ. Πατριάρχης Αθηναγόρας

  

«Το Άγιον Όρος δεν είναι περιήγηση. Δεν προσφέρεται στο μάτι καθώς όποιο άγνωστο τοπίο. Γιατί δεν είναι καν τοπίο, όπως το εννοεί ο επιπόλαιος περιηγητικός οίστρος των καιρών μας. Το μάτι εδώ δεν πρόκειται να ιδή τίποτα. Σεις είναι που θα αισθανθήτε εδώ πως κάποια δύναμη σιγώσα αλλά και αδυσώπητη, θεάται αυτή εσάς. Κάποιο μάτι σκίζει τη σκέψη σας, εισχωρεί στο διανόημά σας, αιχμαλωτίζει τη θέληση σας…»

Ν. Αθανασιάδης

 

 

Πηγή υλικού

Άγιον Όρος – το περιβόλι της Παναγίας, Έκδοση Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, 2004

 

Επιλογή υλικού

Αικατερίνη Διαμαντοπούλου

Θεολόγος ΜΑ - Φιλόλογος PhD Φιλοσοφίας
Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 78 επισκέπτες.