Τετάρτη, 29 Νοε, 2023
Παραμόνου Φαίδρου και των 370 μαρτύρων.

Η Θαυματουργή εκόνα της Ζωοδόχου Πηγής, Παναγία της Σγράπας

30/04/2012 Ολοκλήρωση διήμερης προσκυνηματικής εκδρομής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» στην Πελοπόννησο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πελοπόννησο το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Απριλίου 2012.

Το Σάββατο 28/04/2012 οι συμμετέχοντες στο προσκύνημα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, από όπου και αναχώρησαν με πρώτο προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβή στο όρος του Πάρνωνα. Στην Ιερά Μονή οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβή και να λάβουν το θείο Μύρο, το οποίο αναβλύζει θαυματουργικά από την Ιερή εικόνα. Επίσης έλαβαν την ευχή και την ευλογία της Ηγουμένης Γερόντισσας Αγνής, η οποία υποδέχτηκε τους προσκυνητές στο αρχονταρίκι, ενώ παράλληλα τους παρέθεσε πλούσια κεράσματα.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας, όπου προσκύνησαν την εικόνα και θαύμασαν το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο των 17 δέντρων, με τις ρίζες τους στην οροφή του Ναού. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά της περιοχής.

Αργά το απόγευμα οι προσκυνητές έφτασαν στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στο Ναυαρίνο, όπου τους υποδέχτηκε ο Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, παρέχοντας σε αυτούς ζεστή φιλοξενία και διανυκτέρευση στους ξενώνες του. Οι συμμετέχοντες στο προσκύνημα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον π. Ιερεμία, το έργο του οποίου είναι θαυμαστό στο προσκύνημα και να ενημερωθούν για το Ιστορικό του Ιερού προσκυνήματος, την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας και τα θαύματα που έχουν συντελεστεί με το πέρασμα των χρόνων ως σήμερα.

Την Κυριακή 29/04/2012 οι συμμετέχοντες στην προσκυνηματική εκδρομή παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου Ιερεμία, καθώς και την τέλεση της Αρτοκλασίας της Μ.Κ.Ο.  «Ρωμηοσύνη». Ακολούθησε παράθεση πλούσιου προγεύματος στον περίβολο του Ιερού Προσκυνήματος, με φροντίδα του Αρχιμανδρίτου Ιερεμία.

Κατόπιν οι προσκυνητές μετέβησαν στον Ιερό Ναό που έχει δωρηθεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμησύνη» και είναι αφιερωμένος στους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο & Ειρήνη, καθώς και τα παρεκκλήσια αυτού, τα οποία είναι αφιερωμένα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Εκεί οι συμμετέχοντες στην εκδρομή προσκύνησαν τις ιερές εικόνες και έψαλαν τον ύμνο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ».

Στη συνέχεια οι προσκυνητές αναχώρησαν για τον Αρχαιολογικό χώρο του Νιόκαστρου στην Πύλο, όπου περιηγήθηκαν στο εσωτερικό του κάστρου, θαύμασαν τη μαγευτική θέα και επισκέφθηκαν το Μουσείο. Ακολούθησε επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η οποία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.

Τελευταίος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Βουλκάνου πλησίον της Καλαμάτας, όπου οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας.

Την Προσκυνηματική εκδρομή συνόδευσαν δύο υπάλληλοι της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», ενώ μέρος των ξεναγήσεων πραγματοποιήθηκε από την Αναπληρώτρια Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», Δρ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

Αργά το βράδυ οι συμμετέχοντες στην Προσκυνηματική εκδρομή επέστρεψαν με τη χάρη του Θεού στην Αθήνα πλήρεις ευλογιών και ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους που διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» 31 Μαΐου- 4 Ιουνίου 2012.

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» Η Ιερή εικόνα της Παναγίας Σγράπας

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβή

Η Ιερή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας

Η Ιερή εικόνα της Αγίας Θεοδώρας

Ο Ιερός Ναός, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβή

Ο κεντρικός Ιερός Ναός στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβή στο Άστρος Κυνουρίας

Ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας. Διακρίνεται ο Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας

Από την Αρτοκλασία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας από τον Εφημέριο αυτού Αρχιμανδρίτη Ιερεμία

Η Ηγουμένη Γερόντισσα Αγνή υποδέχεται τους προσκυνητές στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής

Οι προσκυνητές κατά το πρόγευμα που παρέθεσε ο Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας

Αναμνηστική φωτογραφία στον περίβολο του Ι.Ν. Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ - Νικολάου & Ειρήνης

Από το θαυμαστό φαινόμενο της ύπαρξης των 17 δέντρων στην οροφή του Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας

Η θέα από το Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας στη Γιάλοβα Πυλίας Μεσσηνίας

Η θέα από το Νιόκαστρο της Πύλου

Ο βράχος του Τσιχλή Μπαμπά, όπως διακρίνεται από το Νιόκαστρο της Πύλου

Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 57 επισκέπτες.