Πέμπτη, 18 Ιουλ, 2024
Αιμιλιανού, Παύλου, Θέης μαρτ. Παμβώ οσίου.

03/08/09 Η "Ρωμηοσύνη" στο 33ο Συνέδριο της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, στην Καλαμάτα


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 33ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου 2009, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην 4η επέτειο του Θερινού Σχολείου, που οργανώνεται στην Καλαμάτα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τη συνεργασία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, του Δήμου Καλαμάτας και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η γνωστοποίηση του θεσμού του Θερινού Σχολείου, καθώς και η ενημέρωση για τη συνεχή υποστήριξη και ενίσχυση του θεσμού και τη διατήρησή του στο απώτερο μέλλον. Ο θεσμός του Θερινού Σχολείου δίνει στους νέους Ομογενείς την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα, να βελτιώσουν τη σχέση τους με την ελληνική γλώσσα, να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να θαυμάσουν την ελληνική ιστορία. Με το θεσμό αυτό καλλιεργείται στο νου και την καρδιά των νέων η φλόγα της επικοινωνίας, αλλά και η ιδιαίτερη σχέση τους με τα ήθη, τα έθιμα και την κουλτούρα της χώρας μας.

Στο Συνέδριο το παρόν έδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ", δια της Αναπληρώτριας Διαχειριστού της, κ. Αικατερίνης Διαμαντοπούλου (Θεολόγου - Φιλολόγου, Διδάκτορος Φιλοσοφίας), η οποία συνεχάρη για την πολύπλευρη δράση και τις πρωτοβουλίες τους, αφενός την Καθηγήτρια κ. Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου για τη σύσταση και τη λειτουργία του θεσμού του Θερινού Σχολείου, αφετέρου τους διοργανωτές της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, που από το 1945 συμβάλλουν στη διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού στην Αμερική και τον Καναδά, όπως επίσης και στη σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Μεσσηνίων και της γενέτειράς τους.

Η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε στην Πρόεδρο του θεσμού του Θερινού Σχολείου, να προβούν στη δημιουργία ενός ιστοχώρου, προκειμένου να αναδειχθεί το πολύπλευρο έργο τους και να προβληθούν οι σκοποί και τα αποτελέσματα του θεσμού του Θερινού Σχολείου σε όλη την Ελληνική Ομογένεια. Η επισήμανση αυτή είχε σπουδαία απήχηση και έγινε δεκτή από την Πρόεδρο του θεσμού του Θερινού Σχολείου. Επίσης αναφέρθηκε στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» και στον ιστοχώρο της www.romiosini.org.gr, καθώς και στον επίσημο ιστοχώρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων www.jerusalem-patriarchate.info, επισημαίνοντας το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι ιστοχώροι, όσον αφορά στην προβολή των σκοπών, τους οποίους υπηρετούν και το έργο που επιτελούν, τόσο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όσο και η Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη".

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το 2007 υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας στη Νέα Υόρκη, για την ίδρυση Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Αδελαϊδα, το οποίο και ξεκίνησε τη δράση του το Μάιο του 2009.

Αξιόλογη ήταν η εισήγηση της Καθηγήτριας κ. Γεωργίας Ξανθάκη - Καραμάνου, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

 

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη»Print-icon 
Πνευματικά δικαιώματα 2009-2013 © «Ρωμηοσύνη»
Επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου με προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: «Ρωμηοσύνη» www.romiosini.org.gr

:: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων :: Ειδήσεις εκ του Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων :: Σχετικά :: Τελευταία νέα :: Τρέχοντα Προγράμματα :: Ιστορικό Αρχείο της Μ.Κ.Ο. "Ρωμηοσύνη" ::


Login-iconLogin  ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την ιστοσελίδα μας 56 επισκέπτες.